kapitalohrid.mk

Почетна Куќи

Прикажи #:
Сортирај по:
 • 1256_viber_image_2022-10-20_10-03-14-139.jpgКуќа со дворно место Горна Влашка Мала

  Шифра
  20 103
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 260,000

  Ексклузивна понуда:

  Куќа во Охрид во урбана заедница Горна Влашка Мала, улица " Питу Гули", во непосредна близина на автобуската станица.

  Вкупна површина на парцела 221 мкв. Станбена површина 112 мкв.  Куќата е со катност П + 2.

  Распоред на приземје: дневна со трпезарија, кујна, остава и бања, излез во двор.

  Распоред на кат 1: голема дневна со трпезарија и кујна, купатило и балкон со скали за излез во двор.

  Распоред на кат 2: две спални соби, бања и балкон. 

  Карактеристики: Куќата се продава комплетно опремена со модерен мебел и електрични уреди. Од уреди за греење, куќата поседува парно, две инвертер клими и печка на пелети. Купатилата во куќата се снабдени со проточни бојлери. Купатилата и кујните се модерно опремени. 

  Приземјето е поплочено, додека на првиот кат има паркет а на вториот кат ламинат. Внатрешните скали од приземјето до вториот кат се од мермер, терасите, внатрешните и надворешните скали од дворот се обложени исто така со мермер. 

  Куќата од надворешна страна е покриена со ролетни и надворешна, сигурносно блиндирана врата.

  Куќата е под 24/7 надзор од камери. 

  Куќата е со дворно место, а во истото има и помошна просторија.

  Во непосредна близина на куќата има: автобуска станица, бензиска пумпа, ресторан, училиште, градинка, маркети, аптеки итн.

  Куќата се продава, но исто така е можна замена за стан со доплата.

  Идеално место за семејно живеење.

 • 1253_viber_image_2022-08-26_13-55-18-144.jpgКуќа со дворно место во Ресен

  Шифра
  20 102
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 0

   

  Kуќа со дворно место во Ресен.
  Прв кат:
  Првиот кат располага со:
  Кујна со трпезарија, три спални соби, ходник и голема бања.
  Врот кат:
  Катот располага со: две дневни соби, од кои едната заедно со трпезарија и кујна, три спални соби, две купатила и шпајз.
  Градбата е бетонски армирана и во многу здрава состојба.
  Куќата располага со двор од 400 мкв.
  Мирно место совршено за семејно домување.

 • 1252_viber_image_2022-09-15_09-37-52-944.jpgКуќа со двор и поглед на езеро во Чекоштина

  Шифра
  20 101
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 75,000

  Куќа со дворно место на прекрасна местоположба во населба Чекоштина.

  Куќата има воодушевувачки поглед кон: Охридското езеро, град Охрид и град Струга, а од задната страна гледа накај хотелот " Сончева порта ".

  Прекрасниот поглед дава чувство на спокој и интимност.

  Куќата е во градба, а квадратурата на истата изнесува 80 мкв.

  Земјиштето околу куќата изнесува 720 мкв.

  Прекрасно место на едно од најубавите локации во Охрид, совршено за фамилијарно домување или времен туристички престој. 

 • 1250_viber_image_2022-06-03_11-57-55-566.jpgКуќа со дворно место Косел

  Шифра
  20 100
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 78,000

  Куќа со дворно место на границата помеѓу Лескоец и Косел, наспроти фабриката "Kostal"

  Куќата има поглед на езеро и тврдината.

  Куќата е нова, со голем двор и пространство, на мирно место опкружена со зеленило и истата е градена по најсовремени градежно архитектонски стандарни. 

  Објектот може да се подели на два засебни објекти, но е потребно доинвестирање.

  Прекрасно место за фамилијарно домување. 

   

 • 1246_viber_image_2022-07-25_15-41-07-394.jpgВила во елитната туристичка населба "Мегдани"

  Шифра
  20 098
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 0

  Ексклузивна понуда: 

  Луксузна вила во Охрид, во елитната населба "Мегдани", една од најатрактивните локации во околината на Охрид, со восхитувачки, непречен поглед на Охридско езеро. 

  Прекрасната вила е опкружена со недопрена природа која дава чувство на интимност и спокој.

  Катастарски податоци: 

  вкупната површина изнесува 678 мкв, а имотот е опишан во катастар, на имотен лист број: 1205 КО Велестово.

  Вилата е во процес на легализација. 

  Вилата се наоѓа во непосредна близина на: дирекција на национален парк "Галичица", спортско - рекреативен центар "Билјанини извори", ресторан Билјанини извори, Хидробиолошки завод и бензиската пумпа МАК Петрол. 

  Уникатна вила на една од најпрекрасните локации во Охридд, совршена за фамилијарно домување или времен туристички престој.

 • 1237_Screenshot 2022-07-19 122618.pngКуќа со дворно место во населба Ѓорче Петров, Скопје.

  Шифра
  20 096
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 85,000

  Куќа со дворно место во населба Ѓорче Петров, реон Мирче Ацев, ул. Алексо Демниевски 92.

  Куќата се наоѓа на мирна локација идеална за семејно живеење. Во непосредна близина се наоѓа реката Вардар, која што создава благопријатна микроклима. 

  Катастарски податоци: 

  Куќата се наоѓа на катастарска парцела 9902, катастарска општина Ѓорче Петров 2 - Мирче Ацев.

  Вкупна површина на парцела: 232 мкв, и тоа: земјиште под зграда 60 мкв и дворно место 172 мкв. 

  Куќата е со катност По + Пр + К1 и тоа: По - 51 мкв, Пр - 58 мкв и К1 - 61 мкв. 

  Вкупната станбена површина на куќата изнесува 170 мкв.

  Куќата е во одлична состојба.

  Комуникација: куќата се наоѓа во непосредна близина на: општина Ѓорче Петров, основно училиште Димитар Поп - Георгиев Беровски, болница Санте Плус, стадион Ѓорче Петров, парк, детска градинска, маркети и кафулиња. 

  Куќата е оддалечена од центарот на градот 7 км. 

  Одличен избор за семејно живеење. 

  Контакт агент: 070/ 306 - 472.

 • 1208_20180506_142634.jpgЕксклузивно Еко Ресорт Вила Арт Момир

  Шифра
  20 095
  Тип
  Куќи
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 0

  Ексклузивна понуда

  “Еко ресорт Вила Арт Момир“ во село Опеница - Охрид.

  Еко ресортот е сместен на Опеничка река во еколошки чиста и недопрена природа. 

  Објекти во состав на ресортот:

  * Вила со 12 двокреветни апартмани со бања и затворени тераси. Апартманите се опремени со мебел во рустичен стил кој му дава топол амбиент на просторот во духот на селска идила.

  * Зимски ресторан комплетно опремен;

  * Летен ресторан - со платформа над река и базен за крапови. Ресторанот е комплетно опремен;

  * Спа центар со финска и парна бања, џакузи и чајна кујна.

  * Два надворешни шанкови и летниковци

  * Надворешен базен.

  Ресортот е одлична бизнис инвестиција бидејќи живееме во ера кога бегството во чиста и недопрена природа, така наречен алтернативен еко туризам, е светски тренд како најпосакуван избор од туристите за бегство од секојдневниот урбан живот и одмор и релаксација во мирна селска идила. 

  Цена по договор.

 • 1083_viber_image_2020-04-30_12-41-54.jpgЕксклузивно Вила “Кокица“ Вевчани

  Шифра
  20 087
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 175,000

  Ексклузивна понуда

  Вила “Кокица“ Вевчани

  Вкупна површина на парцела 147 мкв и тоа земјиште под зграда 82 мкв и дворно место 65 мкв. Катност на куќа  П+2 со вкупна површина од 197 мкв и тоа на приземје 62мкв, кат 1 65мкв и кат 2 70мкв.

  На приземјето има прекрасна винарија. На катот има една приемна соба и раскошна гостинска соба во етно стил. Катот 2 би се уредил согласно желбите и потребите на купувачот.

  Куќата е дел од богата Вевчанска историја. Изградена е од познати Вевчански наимари во 1882 година.

  Во текот на својата повеќегодишна изградба куќата го преживеала Креснеското Македонско востание во 1878 - 1879 година. После изградбата ги преживеала и Илинденското востание, Балканските војни, Големата војна, Втората светска војна но и земјотресот во Дебар 1967 година.

  Куќата е комплетно реконструирана во 2008 година и тоа со нова покривна конструкција, меѓукатни консрукции, преграден ѕид на прв кат, надворешен фасаден ѕид на втор кат, оџаци, нова електрична и водоводна  инсталација, старите прозори се заменети со нови автентични прозори. Фасадата е целосно реконструирана во автентичен стил.

  Во куќата ентериерот е целосно реставриран автентично а вториот кат е во фаза на карабина. Постои можност за негова доизградба и уредувње по желба  на купувачот.

  Реконструкцијата и реставрацијата  на куќата е извршена по проект и надзор на стручни лица од рацете на познатите Вевчански наимари.

  Куќата има бесценета вредност.

  Постои можност за компензација за стан во Љубљана.

 • 941_dsc00946.jpgЕксклузивно Куќа во Центар

  Шифра
  20 073
  Тип
  Куќи
  Земја
  Македонија
  За
  Продавање
  Цена
  EUR € 0

  Ексклузивна пондуда:

  Куќа со центарот на Охрид, во непосредна близина на градски Пазар, Охридска банка и хотел Чинго, лепенка со вила Пиано.

  Вкупна површина на парцела 200 мкв и тоа земјиште под зграда 97 мкв и дворно место 103 мкв.

  Куќата е со катност П+2. Можност за  доградба П+3+Пк според Детален урбанистички план за Урбана зона 1 Блок 1.2, 1.4 и дел од Блок 3.4 за КП 14589 КО Охрид 3.

  Вкупна станбена површина на куќа 200 мкв. Гаража 30 мкв.

  Распоред на приземје: дневна со трпезарија и кујна со излез на балкон, бања, предсобје и балкон.

  Распоред на кат 1: дневна со трпезарија и куна со излез на балкон, спална, бања, предсобје и 2 балкони од кој едниот е со површина од 30 мкв

  Распоред на кат 2: 4 спални, бања, предсобје и балкон.

  Куќата е во одлична состојба.


Јазик

English Dutch French German Albanian Macedonian